Aplicatie demonstrativa la protectia civila

La data de 15.09.2017, ora 9-00, la primăria Rădenii Vechi a avut loc un antrenament demonstrativ la protectia civila. Acţiunea s-a produs la gimnaziul Rădenii Vechi. S-a insinuat că la ora 8-30, în munţii Vrancea România s-a produs un cutremur de pămînt cu magnitudinea de 7 baluri pe scara Richter. A fost anunţată Comisia pentru Situaţii Excepţionale a primăriei, care au raportat despre ordinea de înştiinţare a membrilor Comisiei pentru Situaţii Excepţionale şi situaţia ce poate fi creată pe teritoriul primăriei în caz de cutremur de pămînt, numărul forţelor şi mijloacelor de care dispune primăria, de asemeni ordinea de desfăşurare a lucrărilor de salvare-deblocare.

La fel de la preşedintele situaţiei excepţionale a primăriei s-a dat indicatie ca lucrul grupului de lucru de desfăşurat în regim sporit de activitate şi de început adunarea informaţiei şi estimarea situaţiei create în teritoriu şi Comandanţilor formaţiunilor Protecţiei Civile să alinieze efectivul formaţiunilor pe stadionul gimnaziului Rădenii Vechi.


Din numărul total de 158 copii care erau prezenţi în acea zi la şcoală, au fost evacuaţi 154 elevi. 4 elevi au rămas blocaţi în incinta gimnaziului. Cu ajutorul echipei de cercetare şi observare a primăriei, a fost depistat locul aflării celor 4 elevi. Cei din echipa de salvare a primăriei au deblocat accesul spre acei elevi, după care echipa sanitară a primăriei au acordat primul ajutor medical copiilor.

La fel s-a insinuat ă pe teritoriul gimnaziului a avut loc un accident rutier, unde a avut de suferit o persoană. Cu ajutorul reprezentanţilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, a fost efectuată descarcerarea persoanei şi a fost predată echipei sanitare a primăriei pentru a i se acorda primul ajutor medical.

De asemenea, pe teritoriul gimnaziului a avut loc un incendiu, care a fost stins cu ajutorul echipei de stingere a incendiilor din primărie şi a celor de la Direcţia Situaţii Excepţionale Ungheni.
După aplicaţie, cîţiva reprezentanţi de la Direcţia Siguranţei Alimentelor Ungheni în comun cu medicul veterinar din localitate, au adus la cunoştinţă celor prezenţi despre boala Pesta porcină Africană. A fost demonstrat cum se efectuiază dezinfecţia automobilelor.
După finalizarea cu succes a aplicaţiei, în incinta gimnaziului a avut loc şedinţa de totalizare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *