Primarul satului Rădenii Vechi: Avem 300 de case pustii, dar ne trebuie cimitir nou

După 44 de ani de medicină, a decis să înceapă o nouă etapă în viața sa profesională, de această dată una politică. Este vorba de Vera Golan care a fost aleasă primar, al satului Rădenii Vechi, din primul tur cu un scor de 50,7% din sufragii. E prima femeie primar din istoria localității.
După studii a revenit în satul natal unde a activat în calitate de asistentă medicală timp 44 de ani. Cunoaște fiecare casă din sat, starea socială și mai cu seamă starea de sănătate a localnicilor, începând de la bătrâni și până la copii. Propunerea de a se implica în politică a venit spontan, iar acceptul a fost unul firesc.
În cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA, Vera Golan ne-a povestit despre problemele cu care se confruntă localitatea și ce planuri are pentru următorii patru ani.
„Numărul populației continuă să scadă. Avem circa 300 de case pustii. Nu locuiește nimeni în ele, toți sunt plecați la muncă în străinătate. Mai avem un magazin în centrul satului cu două nivele care se dărâmă. A fost pus în vânzare, dar nimeni nu-l cumpără. În clădirea școlii de trei nivele, doar primul etaj este unul funcțional pentru că nu avem copii.
La ora actuală, oficial, populația e de circa 2200 de locuitori, dar în realitate sunt cu mult mai puțini, circa 1800 de persoane”, a precizat primarul din Rădenii Vechi.
Totodată, sursa spune că o problemă stringentă a localității ar fi amenajarea unui cimitir nou.
„Trebuie să deschidem un cimitir. Avem unul vechi amplasat în centrul satului care deja nu mai este posibil să fie extins. Am pregătit toate procedurile tehnice și demersurile ca să fie deschis un nou cimitir la margine de sat. Este o problemă stringentă pentru localitate pe motiv că sicriile se pun deja unul peste altul”, a mai adăugat Vera Golan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *